EMVFE CSR Délután Kecskeméten

CSR Délután Kecskeméten

Az EMVFE CSR Délután rendezvénysorozat Kecskemétre érkezett. Az IQ Kecskemét Kft. adott otthont az eseménynek, mely a helyi gazdasági, önkormányzati, civil és oktatásban tevékenykedő vezetők fóruma. Központi gondolata, hogy helyben kell cselekedni a felelős üzleti megoldásokért.

Első alkalommal került megrendezésre Kecskeméten az EMFVE és az IQ Kecskemét Kft. szervezésében a CSR Délután elnevezésű hiánypótló rendezvény.
Az előadások központi témája a vállalatok társadalmi felelősségvállalása volt, a lokális megoldásokra fókuszálva.

Takács Júlia, az Első Magyar Vállalati Felelősségvállalás Egyesület elnöke és a CSR Hungary  ügyvezetője azt a kérdéskört járta körül, hogy mikor nevezhetünk ténylegesen felelősnek egy vállalatot. Kiemelte, hogy a XXI. század vállalatainak, legyenek azok nagyvállalatok, vagy kkv-k, el kell fogadniuk, hogy az értékteremtés nemcsak a vállalati haszon növelését jelenti. Akkor teremt igazán értéket egy vállalkozás, ha a társadalom, valamint a szűkebb vagy tágabb környezetének építéséhez is hozzájárul.

Illyés Péter, az IQ Kecskemét Kft. ügyvezetője azt mutatta be, hogy azon gazdasági-társadalmi probléma megoldása érdekében, mely szerint nem lehet szakembert találni, az IQ eddig milyen lépéseket tett. Az innovációs ökoszisztéma nem csak a gazdasági fejlődés motorja, de egyben teret ad a társadalmi fejlődéssel való kapcsolódásoknak is. Hangsúlyozta, hogy az szakoktatásnak is helyet biztosító Tanműhelyben a szakképző iskolákkal, szakmai szervezetekkel és vállalatokkal együtt hogyan alakították át az óramenetet, és tartalmában hogyan kívánják azt a digitális kornak megfelelően megújítani.

Bársony István, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi Kamara pályaválasztási tanácsadója a szakoktatást intézményi oldalról mutatta be. Felhívta a figyelmet azokra a problémákra, amelyekkel mindenki szembesülhet: nagyon nehéz jó szakembert találni, ugyanakkor pályaválasztáskor sem a szülő, sem a gyermek nem tudja, hogy a szakmák megnevezése mögött pontosan milyen tevékenységek rejlenek. A szakmák megismerését segítik a Rendhagyó technika órák, melyeket általános iskolákban szerveznek 7. és 8. osztályos tanulók számára.

Tan Attila előadásában olyan, a klímaváltozással összefüggő városi innovációkat mutatott be, amelyek már most hatással vannak társadalmunkra, gazdaságunkra. Rávilágított, hogy a társadalomban strukturális átrendeződés zajlik, ami nem csak a gazdaságunkat befolyásolja, hanem végső soron a környezetünket is.

Hujber Richárd egy olyan, napelemmel működő közlekedési jelzőlámpa-rendszert mutatott be, amelynek telepítése csekély mértékben szennyezi a környezetet, illetve felszerelése rövidebb időt vesz igénybe, mint a hagyományos jelzőrendszer kiépítése.

A CSR Délután keretében ismertetett helyi innovációk, gazdasági és társadalmi fejlesztések mind a fenntartható jövőt hivatottak elősegíteni. Kecskeméten már most vannak olyan vállalatok, amelyek komolyan gondolják, hogy felelősek a környezetükben zajló eseményekért, tevékenységükért.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .