Környezet

Mi a célja az EMVFE Környezet szekciójának?

environmental-protection-326923_1280

Az EMVFE környezet szekciójának célja, hogy segítse azokat a kis- és középvállalkozásokat is, amelyek szeretnék integrálni környezetirányítási rendszerüket a CSR rendszerbe, de nem tudják értelmezni saját vállalatuk számára az egyes előírásokat, szabványkövetelményeket, nem tudják azonosítani azokat a kulcsfontosságú környezeti teljesítménymutatókat, melyek illeszkednek vállalatuk üzleti és CSR stratégiájába.

Szeretnénk arra is rámutatni, hogy milyen környezeti aspektusai vannak a CSR rendszernek és milyen szinteken kell megjelennie egy vállalat életében.

Egy mutinacionális vállalat életében sokszor könnyebb azonosítani, hogy melyek azok a konkrét környezeti tényezők, melyeknek jelentős hatása van. Egy kisvállalat, vagy egy szolgáltató cégnél sokszor fejtörést okoz már a környezeti tényezők azonosítása is.

További célunk, hogy olyan programokat hirdessünk meg, amelyek a felelős és fenntartható üzleti működésre ösztönzik a vállalatokat.

Illetve szeretnénk azokat a jó gyakorlatokat, környezetvédelmi projekteket összegyűjteni és ismertté tenni ma Magyarországon, amelyek elősegítik a körkörös gazdaság kialakítását.