Gigler Anita

A Rossmann Magyarország HR igazgatója

2011. február óta tölti be a Rossmann Magyarország Kereskedelmi Kft. személyzeti vezetői pozícióját.
“Célom, hogy a belső kiválasztási folyamatokat erősítsem, mellyel a cégnél több éve kitűnően teljesítő kollégáknak szeretnék lehetőséget teremteni a továbbfejlődésre. Ezzel párhuzamosan az employer brandig témakörben stratégiai partnere vagyok a két ügyvezető igazgatónak, Flórián Lászlónak és Ulrich Bensemann-nak” – fogalmazott munkájáról Gigler Anita.
Mint mondta, a kiválasztási folyamat mellett megerősítették és standardizálták a betanulási folyamataikat is.

A Rossmann-nál jelenleg 1500 munkatárs dolgozik, több mint 300 kolléga részmunkaidőben. “Közel 200 kismamánk van, akikre számítunk, hogy visszatérjenek részmunkaidőben vagy igény esetén teljes munkaidőben. A többségében hölgy munkavállalók elkötelezettsége nagyon magas, mivel a 6-10 éves munkaviszonnyal rendelkező munkavállalónk aránya majdnem eléri a 30 százalékot, sőt, közel 11 százalék azon kollégák aránya, akik több mint 10 éve dolgoznak a vállalatunknál”.
A Rossmann 2015-ben elnyerte a Fogyatékosság-barát munkahely címet és 2016-ban CSR Hungary díjat is megkapta a Közös felelősség – Közös ügyek kategóriában, ahol a kismamákkal és a megváltozott munkaképességű kollégáknak szóló programokkal pályáztunk.