Illyés Péter

EMVFE elnökségi tag

a BME Balatonfüredi Tudáscentrum
igazgatója,
Innovációs és
folyamatfejlesztési szakértő
.

A Beszállító – és Iparfejlesztési Kutatóközpont szakértője, az Első Magyar Vállalati Felelősségvállalás Egyesület alelnöke, jelenleg a Balatonfüredi Tudáscentrum igazgatója. Szakterülete a lean management, vállalati folyamat és működésfejlesztés, innováció management, minőség management, vállalati mérőszám rendszerek.

Pályáját a GE műszaki vezetőképző programján kezdte, majd több multinacionális és hazai vállalatnál töltött be kezdetben mérnöki, majd folyamat és működésfejlesztési vezető pozíciókat. ISO 9001, 14001, valamint OHSAS 18001 auditor. 2015-ben, mint ügyvezető a magyar buszgyártás első elektromos, kompozit karosszériás buszainak gyártását irányította, majd 2017-ben egy acélipari vállalat ügyvezetőjeként hozott létre egy nemzetközi ipari Innovációs Központot. Munkája eredményeként nevéhez fűzödik egy nemzetközi Minőség Innovációs díj (2015), egy Iparkamarai Innovációs díj (2017), a CSR Hungary díja (2018), valamint az Év Gyára (2019) különdíj.

Tanulmányok: Eötvös Loránd Tudományegyetem fizikus, Budapesti Műszaki Egyetem orvosbiológiai mérnök, Budapesti Corvinus Egyetem kutatási és innovációs menedzser.