Takács Júlia

Takacs-Julia-EMVFEEMVFE elnök

A CSR Hungary és a CSR Mátrix Consulting (2006) alapító-ügyvezető igazgatója. A Magyar Üzleti Felelősség Díj (CSR Hungary Díj/2007) alapítója.
Valamint az Első Magyar CSR Egyesület (EMVFE) alapító-elnöke.

Az ” üzlet érték!”
Tanácsadóként (CSR stratégia, CSP/Corporate Social Performance mérés, stakeholder menedzsment) elsősorban a szolgáltatás, energia, pénzügy, ingatlanfejlesztés, vegyipar területén szerzett tapasztalatot. Közintézmény, hatóság is a parterei között található.

Nemzetközi partnere a világszerte is elismert MHC International. Rendszeresen oktat, előad és cikket ír vállalati felelősség és fenntarthatóság témakörben..

20 éves kiadói tapasztalatát innováció, kommunikáció, menedzsment, Victoria+ (nem csak döntéshozónőknek), fenntartható város (City Hungary sorozat), C(S)R/vállalati felelősség és fenntarthatóság (CSR Hungary Guideline sorozat, CSR iránytű-alapfogalmak, kulcskoncepciók című könyv) témakörben szerezte.

A debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem Gyakorló Gimnáziumában végzett.
Első diplomáját a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem magyar-történelem szakán szerezte, majd felsőfokú tanulmányokat folytatott a külkereskedelem (Debreceni Agrártudományi Egyetem/ Külkereskedelem/Áruforgalom) és a Public Relation (SKULL Kommunikációs Iskola) területén.

Környezetirányítási vezetői képzettsége (KIR) révén az ISO14001 és környezet audit szakmai elemeinek ismerete is támogatja munkája eredményességét.

Folyamatosan nemzetközi CR (Corporate Responsibility) képzéseken vesz részt: mint vállalati felelősség teljesítménymérés,
érintetti modell kialakítása és kommunikáció.

Projekt menedzseri, újságírói, tanári, kommunikációs, PR és marketing vezetői tapasztalatait is beépíti mindennapi munkájába.

Korábbi és jelenlegi üzleti partnerei között található többek között:
OTP Bank, Budapest Bank, Aegon, British Airways, FKF. Zrt, Közbeszerzési Hatóság.

Kedvenc témái:

  • hogyan lehet csr-rel (ami menedzsment rendszer) versenyképe-sebbé tenni a KKV-kat, a helyi cégeket.
  • hogyan lehet a CSR teljesítménymérési modellel jobb és  még jobb üzleteket, cégmodelleket felépíteni és  működtetni, azaz rendszereket működtetni.

Társadalmi szerepvállalás:
az EMVFE (Első Magyar Vállalati Felelősségvállalás Egyesület alapító elnöke (Alapelve: a kevesebb több!)

Hobbija:

  • olvasás és tanulás (csr, menedzsment, történelem, politikatörténet)
  • művészet (festészet)
  • gasztro (mediterrán)
  • a latin nyelv ismerete alapján a görög, római kultúra

CSR blogja:
http://www.csrhungary.eu/csrblog