Nagysikerű CSR Délután Nyíregyházán

Nagy sikerű CSR Délután Nyíregyházán

Testközelben a felelősség- négyszemközt a csr-ral címmel közös szervezésben tartotta meg első vidéki rendezvényét
az EMVFE/Első Magyar Vállalati Felelősségvállalás Egyesület és a Nyírségvíz Zrt. 2010. szeptember 16-án.


A délután előadásain és a kerekasztal-beszélgetésen a kelet-magyarországi régió gazdasági döntéshozói és a téma iránt országos szinten érdeklődő szakemberek vettek részt, a helyi sajtó nagyszámú részvételével.

A délután meghívott vendégei: dr. Kovács Zoltán, kommunikációért felelős államtitkár, Takács Júlia, az EMVFE elnöke, Móricz István a Nyírségvíz Zrt. vezérigazgatója.

Dr. Kovács Zoltán államtitkár úr megnyitó beszédében arra utalt, hogy a társadalmi felelősség több szereplős, hisz az egyénektől a közösségeken keresztül, a cégeken át a kormányzatig terjed a felelősség.

Takács Júlia a csr-hoz kapcsolódóan felvillantott néhány módot és eszközt arra nézve, hogyan lehet a cégek, intézmények mindennapi tevékenységében érvényesíteni a csr-t.

Móricz István prezentációjában vázolta, hogy a gazdasági társaságoknak úgy kell működniük, hogy munkájukban a gazdaság, a környezet védelme és a társadalmi felelősségvállalás hármasa harmóniába rendezve működjön, biztosítva ezzel a fenntartható gazdálkodást.

Kiemelte továbbá, mennyire fontosak a munkavállalók sikerei a mindennapi munkában és a magánéletben egyaránt. Mindezeket alátámasztva a helyszínen bemutatta a Társaság kreatív, alkotó dolgozóinak sokszínű kiállítását (fotók, festmények, gobelinek, szőttesek).

P.S.
Az EMVFE részéről az EMVFE elnök asszonya felajánlotta a VAM Design Center vezetőjével közösen, hogy az Egyesület országos rendezvény-sorozatának a végén az alkalmazottak alkotómunkáiból egy kiállítást hoznak létre.