Elismerték az Electrolux fenntartható működését

Az Electrolux, egymást követő negyedik alkalommal került be a világ vezető vállalatainak tevékenységét figyelemmel kísérő Dow Jones Globális Fenntarthatósági Indexbe.

A Dow Jones Globális Fenntarthatósági Indexbe a világ 2500 legnagyobb vállalatának csupán a 10 százaléka kerül be.

A környezet tisztelete és a társadalmi szerepvállalás folyamatosan fókuszban van az Electrolux helyi és globális működésében, amit az is igazol, hogy a vállalat, egymást követő negyedik alkalommal, felkerült a globális fenntarthatósági rangsorra.

Az Electrolux, környezetvédelmi és társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos célkitűzéseit több globális programján keresztül valósítja meg. Az EMS (Electrolux Manufacturing System) program keretében a gyártási folyamatok és a munkavégzés hatékonyságának fejlesztését tűzte ki célul a gyárakban, hogy tovább erősítse a vállalat pozícióját a piaci verseny élvonalában.

A környezetvédelmi célkitűzések elérését az Electrolux Green Spirit II. programja is segíti. A program keretében, a vállalat 15 százalékos energia megtakarítást szeretne elérni a 2010-2012. közötti időszakban. Idén a hazai gyártócsarnokok egy részében bevezetik az energiatakarékos LED világítást, a mosdók meleg víz ellátását pedig napenergia felhasználásával oldják meg.