Zöldfülűek csr képzése volt az EMVFE CSR Akadémián

2011. május 21-én és május 28-án az EMVFE Akadémia Zöldfülűek csr képzésén, a Német-Magyar Gazdaság Házában a résztvevők alapismeret szinten ismerkedhettek meg a CSR és a fenntarthatóság számos elméleti és gyakorlati területével.


Az EMVFE együttműködő partnere a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara volt.
A két napos képzés végén záróvizsgát tehettek a hallgatók, s így az EMVFE képzést igazoló okiratot szerezhették meg.

Az Első Magyar CSR Egyesület meghívására elsőként járt Magyarországon GRI (Global Reporting Initiative) vezető Shivani Rajpal személyében, aki az amszterdami központú GRI tréning részének a vezetője.

A gyakorlat centrikus GRI alapképzésen a workshop résztvevői a Jelentésírás alapjait sajátíthatták el: Mit takar a G3?
A jelentési folyamat 5 fázisa és azok feladatai, kihívásai
Milyen GRI szintek vannak és hogyan történnek az értékelések
A multicégek és a kis-középvállalkozások vezetői CSR megközelítések és nemzetközi fejlődés, a csr és a fenntartható fejlődés alapjai  témakörben  új ismereteket szerezhettek Takács Júliától, az EMVFE elnökétől, a CSR Mátrix ügyvezetőjétől.

A CSR kommunikáció tényleg csak a megjelent cikkek számával mérhető, termeljünk ki csr celebeket. Ez a helyes út?  Többek között erről is vitatkoztak a szemináriumon.

Dr. Gonda György az EMVFE alelnöke, az Oktatás-képzési szekció vezetője, az IBS Menedzsment tanszék vezetője bemutatta, hogy a csr pályához vajon milyen képességek és készségek szükségesek és vajon az a bizonyos belső csr hang, hogyan működik a mindennapokban a menedzsment és a dolgozók között. Érdekes kérdésként vetődött fel, hogy vajon létezik-e CSR karrier?

Bálint Ágnes , a TÜV Rheinland marketing és értékesítési igazgatója a a CSR stratégiai eszközeként is felfogható ISO26000-et mutatta be, amely  gyakorlati útmutató a társadalmi felelősség mindennapi alkalmazásához, áttekintést ad cégünk erősségeiről, gyengeségeiről, segíti a külső és belső bizalom kialakítását, csökkenti a kockázatokat, lehetőséget ad a pozitív megkülönböztetésre.

Üzleti etika és csr. Napjainkban többnyire inkább formális kapcsolatként jelenik meg ez a párosítás.
Dr. Tardos Katalin életközelbe hozta az esettanulmányokon keresztül, hogy nap mint nap az etikai elméletek mely fajtája hogyan jelenik meg saját döntéseinkben.
Nem is gondolnánk, hogy egy-egy üzleti döntésünk mögött mi rejlik és mit árul el rólunk…

Hamarosan folytatjuk!