Károlyi László Csongrád Megye Gazdaságáért Díjat kapott

Károlyi Lászlót , EMVFE tagunk, a Legrand Zrt. vezérigazgatóját a Csongrád Megye Gazdaságáért Díjjal tüntették ki

2018. február 17-én ünnepélyes keretek között adták át Károlyi László vezérigazgató úr újabb elismerését. A Csongrád Megye Gazdaságáért Díjat, a szervezet egyik legrangosabb elismerését 2000-ben alapította a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CsMKIK), melyet az elnökség döntése alapján az a személy kaphat meg, aki a megye gazdasági életében és a kamarai munkában kimagasló eredményt ér el.

A díjat a CsMKIK és az Enterprise Europe Network Szeged Portugál Üzleti Esten Nemesi Pál a gazdasági önkormányzat elnöke adta át Károlyi Lászlónak. Bemutatásra kerültek a díjazottal kapcsolatban szakmai életútjának jelentősebb állomásai és a kamarai munkássága is.

A Legrand Zrt. akkori jogelődjéhez Károlyi László 1992-ben került. Nemzetközi projektfeladatokon felül betöltött műszaki igazgatói és ipari igazgatói beosztást, 2004 óta a cég vezérigazgatója. Vezetése alatt a Legrand Zrt. látványos gazdasági növekedést ért el –a válság ideje alatt is- és számos szakmai díjat kapott.

Károlyi László maga is jelentős elismerésekben részesült. 2007-ben az Év Projektmenedzsere, 2009-ben az Év Menedzsere díjat ítélték neki. Megkapta a Kiválósági Nagyköveti címet, 2017-ben beválasztották a 101 legbefolyásosabb magyarországi üzleti döntéshozó közé és 2018-ban a BCSDH Változásvezetői Díját is neki ítélték.

2012-ben jelent meg első könyve Üzleti évszakok címmel, melyben a válságkezeléshez ad emészthető formában útmutatást. A könyv 2015-ben elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat és a Magyar Termék Nagydíj Innovációs Nagydíját is.. A nagy érdeklődésre tekintettel a könyv angol nyelven már 2014-ben megjelent Business Chameleon címmel. A könyv harmadik, átdolgozott kiadása 2017-ben került a könyvesboltokba Üzleti kaméleon – Hogyan legyünk sikeres menedzserek címmel. Jelenleg dolgozik következő könyvén, mely hamarosan elérhető lesz, melynek címe: Crenchmarking.