Új valutanem: a bizalom

Turbulens időben élünk. A legnagyobb kihívások közé tartozik a szegénység, az egyenlőtlenség, a fiatalok munkanélkülisége és az éghajlatváltozás. Így különösen fontossá válik, hogy milyen hatással vannak a vállalatok a társadalomra. A bizalom kulcspénznemmé vált a mindennapokban.

A millenniumi fogyasztók körében végzett felmérést a Deloitte. A 2018-as Deloitte Millenniumi felmérés által megkérdezettek 40% -a úgy véli, hogy a vállalkozások célja a „társadalom javítása”.
Ezt a visszajelzést azért is érdemes  komolyan megfontolni, mert 2020-ig ez a generáció az összes fogyasztók 40% -át teszik ki. Ez mintegy 40 milliárd dolláros árbevételt érint. A cégek vezetőinek épp a magasabb profit elérése érdekében is „jó vállalatként” kell pozicionálni magukat.

Jó példa az Unilever, mely alaptevékenységükhöz egy célirányos startégiát is kidolgozott. Paul Polman vezérigazgató kiemelte, hogy a „fenntarthatóságnak” új, mélyebb jelentést kell adni. Nem csak a „helyes/jó” , hanem a növekedés alapvető elemévé kell, hogy váljon ez a fogalom.

Még 2010-ben Polman elindította a „ fenntartható életfejlesztési tervet” . Céljai közé tartozik: több mint egy milliárd ember segítése a higiéniai és életkörülményeik javításában. Úgy, hogy az Unilever környezetre gyakorolt ​​hatását csökkentse a cég. Valamint előmozdítsa a nemek közötti egyenlőség ügyét gyáraiban.

Polman szerint: a vállalkozások nem tudnak olyan világban fejlődni, ahol az emberek nem fejlődnek. Védje az embereket és a környezetet, és megvédi vállalkozásának jövőjét. Az Unilevernek új, fenntarthatósági üzleti modellre van szüksége.

Minden bizonnyal újabb tendencia mutatkozik arra, hogy több vállalat komolyan vegye a fenntarthatósági kérdéseket, és ennek megfelelően megváltoztatja üzleti stratégiáját.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .